Παιδικός Σταθμός

Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί με δύο τμήματα δυναμικότητας 15 νηπίων. Τα εγγεγραμμένα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό προέρχονται από οικογένειες εγκατεστημένες στις περιοχές Ραφήνας, Βουτζά, Νέας Μάκρης  και Μαραθώνα και ανήκουν σε δύο κατηγορίες.

Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει νήπια από 2,5 μέχρι 4 ετών τυπικής ανάπτυξης.

Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει νήπια της ίδιας περίπου ηλικίας με αυτισμό, νοητική υστέρηση ή προβλήματα λόγου και ομιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μονάδα αυτή εφαρμόζεται ένα ιδιαίτερα επιτυχές και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας πρόγραμμα ένταξης και σχολικής ενσωμάτωσης των νηπίων με μαθησιακά προβλήματα.

Η πανελληνίως αναγνωρισμένη αυτή δραστηριότητα του Ιδρύματος οφείλεται στην εργατικότητα, την ευαισθησία και την προσήλωση του προσωπικού του παιδικού Σταθμού, καθώς επίσης και στις επιτυχείς παρεμβάσεις των επιστημονικών, εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Πέραν της επιτυχούς εφαρμογής των προγραμμάτων ένταξης και σχολικής ενσωμάτωσης των νηπίων με προβλήματα μάθησης, ο Παιδικός Σταθμός έχει συμβάλει στην στροφή της νοοτροπίας των γονέων των νηπίων τυπικής ανάπτυξης να δεχθούν δηλαδή, χωρίς αντιρρήσεις, την εκπαίδευση των παιδιών τους με άλλα που παρουσιάζουν μειονεξίες.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: