Ειδική Φυσική Αγωγή

Το Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής  είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα που λειτουργούν στο Ίδρυμα. Θεωρείται απαραίτητο για την ειδική αγωγή που παρέχεται στα άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Στον συγκεκριμένο τομέα εφαρμόζονται προγράμματα για παιδιά, νέους & νέες  ανάλογα με τις ανάγκες και τις «ικανότητές» τους, από δύο καθηγητές προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής με πολυετή πείρα. Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους και τις αντίστοιχες δραστηριότητες. Το ΄Ιδρυμα διαθέτει ένα σύγχρονο γυμναστήριο και γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5 Χ 5.

Λειτουργούν:

  • Τμήματα στίβου για την προετοιμασία των παιδιών για τη συμμετοχή τους σε αγώνες, αλλά και τη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης (δρόμοι, άλματα, ρίψεις).
  • Υπάρχουν ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
  • Τμήματα χορού (δημοτικοί και μοντέρνοι). Πάντα τα παιδιά διδάσκονταν στο μάθημα της γυμναστικής ελληνικούς χορούς και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπως σε τελετές έναρξης αγώνων στην Αθήνα, στη Χίο, στη Λέρο, στη Θεσσαλονίκη, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ραφήνας, σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και στις παρελάσεις των εθνικών εορτών.
  • Τμήματα ψυχοκινητικής αγωγής όπου χρησιμοποιούνται δρομικές ασκήσεις, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βαράκια, λάστιχα, ράβδους, μπάλες καθώς και ασκήσεις στον διάδρομο και στο πολυμηχάνημα.
  • Τμήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης καθώς και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι, τα παιδιά μας να πρωτεύουν σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα (Αγώνες της Ειδικής Ολυμπιάδας, των Special Olympics, στα «Κονιαλίδεια», στους Δήμους Βύρωνα, Αθηναίων, Ηλιούπολης, κ.λ.π) και να επανδρώνουν με επιτυχία τις Εθνικές Ομάδες σε διάφορα αθλήματα στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Μαδρίτη, Πορτογαλία).

Το Ίδρυμα προκηρύσσει και διοργανώνει κάθε χρόνο Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 και ποδοσφαίρου 5X5. Οι αγώνες διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος με συμμετοχή πολλών φορέων.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: